Fusie- en overnamemarkt groeit hard door!

/ / Column & Nieuws

De fusie en overnamemarkt groeit hard door! De verwachtingen voor de overnamemarkt in het komende halfjaar zijn opnieuw positiever.

Recente onderzoeken – van onder andere Brookz – platform voor bedrijfsovername – laten zien dat de markt voor bedrijfsovernames goed op stoom is gekomen in 2021. Het aantal transacties blijft toenemen, de dealwaarden stijgen en de gemiddelde multiples zijn terug op het niveau van voor de coronacrisis. Vooral de sectoren IT, e-commerce, gezondheidszorg en farmacie zijn sterk. De sector transport & logistiek is terug op pre-corona niveau en nadert nagenoeg het recordjaar 2019. Ook in andere sectoren zien we een mooie groei. De sectoren horeca, toerisme, recreatie en detailhandel laten ten gevolge van corona helaas nog dalingen zien. Strategische partijen zijn momenteel de meest actieve kopers.

De belangrijkste criteria bij een verkoop zijn: de reputatie en de professionaliteit van de koper en goede verkoopvoorwaarden. Verder vinden MKB ondernemers het belangrijk dat de continuïteit van de onderneming gewaarborgd wordt en het verkoopproces voortvarend verloopt.

Hoe de overnamemarkt er in detail gaat uitzien in de tweede helft van 2021 blijft natuurlijk moeilijk te voorspellen. De vraag naar fusie of overname van specifieke ondernemingen blijft echter onverminderd groot.

Wilt u weten u of dit het juiste moment is om uw bedrijf te verkopen? Onze adviseurs staan u graag te woord, neem contact op via: 046 – 439 80 38 of info@conatum.nl.