Ondernemingen

Op onze website treft u een klein deel van het aanbod in ondernemingen aan waarvoor wij bemiddelen. Graag nodigen wij u uit om telefonisch (046 – 439 80 38) of per mail contact met ons op te nemen voor specifieke vragen of wensen. Natuurlijk bent u van harte welkom voor een afspraak op ons kantoor.

Producent van polyester producten

Een overname van een producent van polyester producten, voornamelijk bestaande uit dakopstanden en opstanden voor lichtkoepels en lichtstraten.
(aandelentransactie).

De ondernemer heeft er voor gekozen zijn leven een andere invulling te geven. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische- dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt.

De onderneming is sinds 1983 actief. Een belangrijk deel van de productie bedraagt de fabricage van allerlei soorten dakopstanden en opstanden voor lichtkoepels en complete glasproducten en lichtstraten. De onderneming maakt bij haar productie gebruik van o.a. handlamineren, spuittechniek, vacuüm onder folie, RTM en gieten. De productie vindt plaats in goed geoutilleerde ruimtes met behulp van modern technieken.

Afzet gebeurt enkel B2B. Het klantenbestand bestaat uit ± 20 vaste afnemers, gevestigd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

De inkoop van voornamelijk polyester, glasvezel en schuim vindt plaats bij zowel Nederlandse als Belgische leveranciers. Twee belangrijke USP’s van de onderneming zijn snelheid van leveren en de deskundigheid.

De onderneming wordt gevoerd in de vorm van B.V. Naast de directie is er één bedrijfsleider werkzaam alsmede 1 lasser en 20 productiemedewerkers met een gemêleerde nationaliteit. Het gemiddeld dienstverband bedraagt meer dan 10 jaar.

De onderneming is gevestigd op een tweetal locaties op een gunstig gesitueerd industrieterrein in het zuiden van het land. Het onroerend goed wordt op beide locaties gehuurd en bestaat uit productiehallen met kantoorgedeelte. De perceelgrootte’s bedragen respectievelijk 4.500m2 en 3.000m2.

Een overname van een universeel Autobedrijf (aandelentransactie).

De ondernemer heeft er, gezien zijn leeftijd, voor gekozen zijn leven een andere invulling te geven. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische- dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt.

De onderneming is sinds 1991 actief en is een begrip in de regio. Sinds de start van de onderneming is zij aangesloten bij Bosch Car Service, waardoor het kwaliteitsniveau gewaarborgd is. Bij dit universeel autobedrijf kunnen zowel bezitters van privé auto’s als ook de (zakelijke) leaserijders terecht voor reparatie, onderhoud en apk-keuringen. De werkplaats bevat de modernste apparatuur en volgt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van auto-elektronica.

Naast het onderhoud van auto’s houdt de onderneming zich bezig met de verkoop van kwalitatief goede kleinere auto’s. Schadereparaties worden ondergebracht bij een met de onderneming samenwerkend schadeherstelbedrijf.

Het autobedrijf kent een grote vaste klantenkring in zowel de zakelijke als de particuliere markt en is voorts premium partner van de grootste leasemaatschappij van Nederland. Uiteraard is de onderneming lid van de BOVAG.

De onderneming wordt gevoerd in de vorm van B.V. Het compact en goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat uit de eigenaar en zijn echtgenote alsmede 3 monteurs. Het personeel is reeds een groot aantal jaren in dienst van de onderneming.

De onderneming is gevestigd in een representatief en gunstig gesitueerd bedrijfspand, bestaande uit een showroom en werkplaats in de regio Amsterdam-Utrecht. Pand is eigendom van de holding. Het pand kan gekocht dan wel gehuurd worden.

Groothandel in Pizzaovens

Bedrijf/activiteiten
Ter overname bieden wij aan een goedlopende groothandel in professionele en
particuliere pizzaovens. De onderneming voert een assortiment dat bestaat uit
de meest hoogwaardige en toonaangevende Italiaanse pizzaovens, aanverwante
artikelen en accessoires. Men heeft vele verschillende gerenommeerde merken
in huis en importeert rechtstreeks uit Italië. Naast het leveren van pizzaovens en
accessoires verzorgt de onderneming ook de installatie en biedt men langjarige
service.
De onderneming is reeds enkele jaren actief in binnen en buitenland, en groeit
sterk. Men heeft geïnvesteerd in een uitgebreid, betrouwbaar netwerk van
leveranciers en kent vele vaste afnemers.
De activiteiten vinden plaats vanuit een uiterst representatief pand. Het pand is
goed bereikbaar en voorzien van goede voorzieningen. Het pand wordt
gehuurd.
De onderneming is gevestigd nabij een grotere plaats.

Soort Transactie
Activa – Passiva transactie

Locatie
Zuid-Nederland

Omzetindicatie
Er is sprake van een groeiend jaarlijks omzetniveau van thans ca. € 320.000,-. De
EBITDA bedraagt in de afgelopen jaren gemiddeld ca. 27%.

Klanten
De onderneming levert haar assortiment voor ruim 70% aan de zakelijke markt
en het overige aan particulieren.

Personeel
De onderneming heeft geen medewerkers in dienst.

Opmerkingen
Goed geoutilleerd en financieel zeer gezond bedrijf.
De ondernemer is, indien gewenst, bereid om de koper voor een nog nader te
bepalen periode te blijven begeleiden.
De onderneming is geschikt voor zowel strategische kopers als voor MBI-kandidaten.
Ervaring in de sector is een pré, evenals eigen middelen.

TOP