Aanbod ondernemingen

Op onze website treft u een klein deel van het aanbod in ondernemingen aan waarvoor wij bemiddelen. Graag nodigen wij u uit om telefonisch (046 – 439 80 38) of per mail contact met ons op te nemen voor algemene of voor meer specifieke vragen of wensen. U bent van harte welkom voor een afspraak op ons kantoor. Wij komen natuurlijk ook graag naar u toe.

Een overname van enerzijds een erkend W-installatiebedrijf en anderzijds haar zusteronderneming die zich bezig houdt met uitsluitend de verhuur en onderhoud van CV-installaties en airco-systemen. Het betreft een aandelentransactie. Alleen de overname van het W-installatiebedrijf is bespreekbaar.

De ondernemer heeft er voor gekozen zijn leven een andere invulling te geven. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische- dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt. Zowel binnen de familiaire kring alsmede het huidig personeelsbestand is er geen overnamekandidaat beschikbaar.

Verkoper is bereid om na de bedrijfsoverdracht gedurende een nog nader te bepalen periode werkzaam te blijven binnen de onderneming(en) om zodoende de overdracht soepel te laten verlopen.

De onderneming is 13 jaar geleden opgericht door de naamgever van de onderneming. Deze startte in 2007 in de vorm van een eenmanszaak de onderneming. In 2016 werd besloten de eenmanszaak te wijzigen in een besloten vennootschap.
Doordat de activiteiten gestaag groeiden en er een grotere diversiteit in de activiteiten ontstond, is de onderneming recentelijk geherstructureerd. Een tweede dochtervennootschap werd opgericht en de verhuuractiviteiten (Cv-installaties en airco’s) zakten door van de huidige houdstermaatschappij naar de nieuwe dochtervennootschap.

Het W-installatiebedrijf heeft jarenlange ervaring in advies, aanleg, service en onderhoud van Cv-installaties, warmtepompen, airco’s (klimaattechniek) alsmede de installaties van keukens en badkamers. De zustermaatschappij houdt zich enkel bezig met de verhuur en onderhoud van Cv-installaties en airco-systemen.
Het werkgebied van de ondernemingen bestrijkt geheel Limburg, maar heeft een sterke regionale positie opgebouwd.
De opdrachtgevers van het W-installatiebedrijf zijn divers, variërend van lokale MKB-ondernemingen projectontwikkelaars, lokale overheden, VVE’en, zorginstellingen en particulieren.
De onderneming die zich uitsluitend bezig houdt met de verhuur van Cv-installaties heeft voornamelijk particuliere klanten.

Beide ondernemingen worden gevoerd in de vorm van een B.V. Het goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat uit de eigenaar, 1 werkvoorbereider, 1 administratieve kracht en een 5-tal monteurs. Al het personeel is in dienst van het W-installatiebedrijf en wordt in voorkomende gevallen “doorverhuurd” aan het zusterbedrijf.

De onderneming is gevestigd in een voormalig woon-winkelpand waarin zich thans een showroom, opslagruimte/loods en kantoorruimte bevindt.
Het pand is eigendom van de houdstermaatschappij . Er is sprake van een flexibel huurcontract.

De omzet ligt tussen 1,3 en 2,0 miljoen euro. (geconsolideerd)

Een gespecialiseerde transportonderneming is op zoek naar een strategische partner en/of een geschikte MBI-kandidaat die wil ‘ingroeien’ in de onderneming.

De ondernemer heeft er, gezien zijn leeftijd, voor gekozen zijn leven geleidelijk een andere invulling te gaan geven. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische- dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt.
Een overname van (een deel) van de aandelen, mogelijk op termijn, is bespreekbaar.

De ondernemer is de onderneming enige jaren geleden gestart vanuit een overname.
De onderneming beschikt over 10 trekker-oplegger combinaties en houdt zich voornamelijk bezig met het transport van non-food producten (o.m. halffabricaten, productiegoederen, pakketten). Hierbij kan het gaan om dedicated vervoer, contractvervoer, incidenteel of specifiek vervoer. De dienstverlening kenmerkt zich door kernbegrippen als partnership, flexibel, klantgericht, ondernemend en maatschappelijk verantwoord.

De onderneming is zeer centraal gelegen in Zuid-Nederland. Het werkgebied van de onderneming bestrijkt Benelux, Duitsland en Oostenrijk. Met een aantal opdrachtgevers zijn langjarige contracten afgesloten.

De onderneming wordt gevoerd in de vorm van een B.V.. Het goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat uit de eigenaar en zijn echtgenote alsmede 14 medewerkers (9 fulltime, 5 parttime). Het personeel is deels reeds voor een groot aantal jaren in dienst van de onderneming.

De onderneming is gevestigd in een representatief en gunstig gesitueerd bedrijfspand, bestaande uit: standplaatsen, werkplaats, opslagruimten en kantoorgedeelte. Het pand wordt gehuurd.

De omzet is groeiende en ligt tussen 1 en 1,5 miljoen euro.

Een overname van een handelsonderneming (im- en export) van groenten, fruit, (concentraten), kruiden en champignons. (aandelentransactie). Voorts bestaat de mogelijkheid een (Belgische) zusteronderneming over te nemen die zich bezig houdt met de vervaardiging van fruit gerelateerde producten.

De ondernemer heeft er, gezien zijn leeftijd, voor gekozen zijn leven een andere invulling te geven. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische- dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt.

De groothandel is opgericht in 1999 als eenmanszaak en is nu een volwaardige onderneming die zich ten doel heeft gesteld als partner te willen fungeren voor zowel afnemer als leverancier.

De onderneming heeft eigen kantoren in Nederland en Polen.
Daarnaast werkt men al jaren samen met partners in China, Brazilië, Peru, Mexico, Vietnam en Marokko.

In de werkwijze worden de goederen ter plaatse door specialisten gekeurd en onderzocht. Vervolgens worden ze verscheept naar Europa waar ze, hetzij naar haar een BRC gecertificeerd vrieshuis gaan, hetzij direct naar haar afnemers.
Vanuit het vrieshuis distribueert men de goederen dan weer naar alle relaties in heel Europa en daarbuiten.

De onderneming streeft er naar dat voor alle goederen specificaties en analyse-certificaten beschikbaar zijn. De meest van de producenten zijn gecertificeerde bedrijven. Daar waar een officieel certificaat ontbreekt, gaan eigen specialisten extra toezicht houden, zodat toch de kwaliteit gewaarborgd wordt. De onderneming werkt volgens “BRC Agents and Brokers” normen.

De Belgische zusteronderneming, die in 2005 is gestart, houdt zich bezig met de vervaardiging van o.a. variegato (diepvries fruitproduct), fruitpuree’s, fruitcoulis, fruitsauzen, konfijten en groentesauzen/marinades. Deze onderneming is ISO22000 gecertificeerd en is in het bezit van een BIO-certificaat.

De handelsonderneming wordt gevoerd in de vorm van een B.V. Het goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat uit de eigenaar en 7 medewerkers. Het personeel is reeds een groot aantal jaren in dienst van de onderneming.

De Belgische onderneming wordt gedreven in de vorm van een BVBA en hier zijn 5 medewerkers werkzaam.

TOP