Een overname van een schildersbedrijf (activa/passiva-transactie).
De twee vennoten hebben er, vanwege hun leeftijd, voor gekozen hun leven een andere invulling te geven. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische- dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt.
Het betreft een schildersbedrijf, gestart in 1996. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit:

  • Binnen- en buitenschilderwerk
  • Behangwerk
  • Kleuradvisering

De spack spuitwerk en airless latex spuitwerk activiteiten maken geen onderdeel uit van de transactie.

Het betreft een modern en vakbekwaam bedrijf dat in de loop der jaren een grote vaste klantenkring heeft opgebouwd, bestaande uit zowel particulieren als bedrijven.

Verder beschikt de onderneming over een drietal bedrijfsauto’s die onderdeel uitmaken van de transactie.

De onderneming wordt thans gevoerd in de vorm van een VOF waarin twee echtelieden vennoot zijn. Daarnaast zijn er een vijftal vaste medewerkster in dienst en maakt de onderneming in voorkomende gevallen gebruik van inhuurkrachten.
De onderneming is gevestigd in het zuiden van Nederland en houdt kantoor in het woonhuis van de ondernemers.
Ter overname aangeboden gespecialiseerd bedrijf in het produceren en plaatsen van hekwerken en afrasteringen.
Onderneming met langjarige ervaring op het gebied van ontwerp, productie en plaatsen van sier- en beveiligingshekwerken en afrasteringen. Voorts biedt de onderneming de mogelijkheid van onderhoud en reparatie van hekwerken.
De onderneming is gevestigd in Zuid Nederland
Het bedrijf bestaat al meer dan 25 jaar  en heeft in haar branche een uitstekende naamsbekendheid opgebouwd.  Het onroerend goed, bestaande uit  een kantoorgedeelte, showroom, werkplaats en magazijnruimten met voldoende parkeerfaciliteit, wordt gehuurd.
Prijs n.o.t.k.
De stabiele omzet bedraagt al jaren  ±  € 650.000,-.
De onderneming kent een uitgebreide klantenkring in voornamelijk Limburg en Noord Brabant. Naast een groot aantal particuliere opdrachtgevers heeft de onderneming een groot aantal bedrijfsmatige klanten en overheden.
Naast de twee ondernemers zijn er thans 4 medewerkers in dienst
Goed geoutilleerd bedrijf. Ondernemers zijn bereid, indien gewenst, om nog een nader te bepalen periode de koper te blijven begeleiden.
Gespecialiseerd in totaal-service autoschoonmaak en -conservering. De uitgebreide cliëntenkring bestaat uit auto (merk)dealerbedrijven, lease maatschappijen, gerenommeerde occasiondealers, wagenparkbeheerders, bedrijven en particulieren. De onderneming en haar rechtsvoorganger is reeds decennia lang actief en heeft geïnvesteerd in een uitgebreid en betrouwbaar netwerk van opdrachtgevers en leveranciers.

De onderneming is gelegen op een bedrijventerrein centraal in Nederland. De activiteiten vinden plaats vanuit een uiterst representatief en ruim bedrijfspand met receptie, werkplaats, magazijn en wasplaats. Het bedrijfspand is goed bereikbaar en voorzien van goede voorzieningen en eigen parkeergelegenheid Het pand is eigendom van de ondernemer en wordt gehuurd door de BV.

Er is sprake van een groeiend omzetniveau van thans ca. € 1.100.000.,-. De EBITDA bedraagt in de afgelopen jaren gemiddeld 19%.
De onderneming levert haar diensten aan bedrijven, instellingen en particulieren.
De onderneming heeft een substantieel aantal medewerkers in dienst (>10).
Goed geoutilleerd en financieel zeer gezond bedrijf.

De ondernemer is, indien gewenst, bereid om de koper voor een nog nader te bepalen periode te blijven begeleiden.

Ervaring in de sector is een vereiste, evenals eigen middelen.

 

Soort transactie Activa-passiva transactie waarbij de mogelijkheid bestaat het bedrijfsmatig onroerend goed over te nemen of te huren.
Locatie Zuid Nederland
Bedrijf/activiteiten Onderneming met langjarige ervaring op het gebied van ontwerp, productie en montage van kunststof en aluminium kozijnen en deuren, schuifpuien, veranda’s, carports, overkappingen, rolluiken, zonweringen alsmede balkonbeglazing en lichtstraten.
Historie Het bedrijf bestaat ruim 25 jaar en heeft door haar kwalitatieve dienstverlening in de branche een uitstekende naamsbekendheid opgebouwd. De omzet wordt voor 95% door particuliere opdrachtgevers gegenereerd. Het onroerend goed bestaat uit een kantoorgedeelte, showroom, werkplaats en magazijnruimten, waarbij voldoende parkeerfaciliteit voorhanden is. De onderneming is uiterst liquide en heeft geen enkele vorm van financiering dan wel bankkrediet. Machines en gereedschappen zijn “up to date” en worden tweejaarlijks vervangen.
Financieel

Prijs

Omzet > euro 1 mio, EBITDA langjarig gemiddeld 10%.

n.o.t.k.

Klanten De onderneming kent een uitgebreide klantenkring in voornamelijk Limburg en Noord Brabant.
Personeel Naast de twee ondernemers zijn er thans 2 vaste medewerkers in dienst. Voorts wordt gebruik gemaakt van twee uitzendkrachten.
Opmerkingen Goed geoutilleerd bedrijf.

Eén van de ondernemers is bereid, indien gewenst, om voor nog een nader te bepalen periode de koper te begeleiden.

 

TOP