Bedrijf verkopen

Denkt u erover na om uw bedrijf verkopen? De redenen om uw onderneming te verkopen kunnen uiteenlopen.

Wij zijn gespecialiseerd in vele verschillende vormen van bedrijfsoverdracht, zoals:

  • Waarde verzilveren;
  • Vermogen vrijmaken;
  • Pensioen komt in zicht;
  • Minder gaan werken;
  • Zoekvraag voor bedrijfsopvolging;
  • Overdracht aan kinderen of management;
  • Overlijden.

Verkoop van het bedrijf

De verkoop van uw onderneming doet u meestal maar eenmaal, vaak met een aanzienlijk grote impact. Zo krijgt u bij verkoop onder meer te maken met financiële, fiscale, juridische en interpersoonlijke vraagstukken. Conatum Tassos heeft de deskundigheid en de ervaring om vanuit een gedegen voorbereiding het verkoop proces van begin tot eind te begeleiden. Wij zijn er als adviseur, begeleider en bewaker van het proces. Wij opereren landelijk en grensoverschrijdend.

Pre-exit verkoop

Waar we in het verleden zagen dat het bij de verkoop van een bedrijf in het midden- en kleinbedrijf vaak ging om opvolging, zien we een trend waarbij de oprichters verkopen om een aandeel in hun bedrijf 'te gelde te maken. Ook wel pre-exit genoemd. Hierbij verkoopt de eigenaar een deel van zijn bedrijf, om vervolgens niet op te stappen, maar van zijn investering een succes te maken. Het aantrekken van één of meerdere investeerders kan ook bedoeld zijn om expertise in huis te halen die de eigenaar niet heeft.

Ervaring & kennis

Op basis van deskundig advies, professionele begeleiding en meer dan 20 jaar ervaring, zijn wij een gerenommeerde partner bij het verkopen van uw onderneming.

Wij hebben goede relaties met banken en financiers en onderhouden intensieve contacten met alle mogelijke financiële professionals. Wij werken bovendien nauw samen met externe adviseurs en deskundigen op specifieke vakgebieden.

TOP