Een bijzonder goed moment om bedrijf te verkopen: kopers staan in de rij!

/ / Column & Nieuws

2020

Het jaar 2020 zal de boeken in gaan als een jaar dat nooit vergeten wordt. Naar verwachting zal het nog wel tot in de lente van 2021 duren voordat we maatschappelijk en economisch weer langzaam ‘open’ kunnen.

Vooruitzicht

De Nederlandse overnamemarkt heeft de afgelopen maanden desondanks goede ontwikkelingen laten zien en heeft zeker niet stilgestaan. Voor 2021 staan de lichten nog steeds op groen: er is volop geld beschikbaar voor investeringen, de rente is extreem laag en de economie zal dit jaar naar verwachting met 2,5% groeien.

Veel bedrijven kijken vooruit, over de (corona)horizon. Zij bereiden zich voor op de post-corona kansen. Zij zijn hun strategische plannen aan het uitwerken en willen klaar zijn voor groeikansen die komen gaan. Strategische overnames maken daar onderdeel van uit. Ook investeerders en private equity partijen zijn dringend op zoek naar goede investeringen.

Verwachting

Hoe de overnamemarkt er precies gaat uitzien is moeilijk te voorspellen. We verwachten dat de goede resultaten in de laatste maanden en de dito start van 2021 de rest van het jaar onverminderd zullen aanhouden. Voor ondernemers met een coronaproof bedrijf is 2021 in ieder geval een prima moment om hun bedrijf te verkopen; kopers staan in de rij!

U mag erop rekenen dat we met Conatum ook in 2021 weer ons allerbeste beentje voortzetten om u maximaal van dienst te zijn. Persoonlijk en professioneel, want dat is waar wij voor staan!